Your Cart

Tips welke maat voedingsbh je nodig hebt

Een voedingsbh van de juiste maat is essentieel tijdens de borstvoedingsperiode. Het biedt comfort, ondersteuning en maakt het voeden van je baby gemakkelijker. Het dragen van een voedingsbh die niet goed past kan ongemak veroorzaken, zoals knellen, schuren of te weinig ondersteuning bieden. Daarom is het belangrijk om de juiste maat voedingsbh te vinden die past bij jouw veranderende lichaam. Welke maat voedingsbh je hebt kom je achter met deze tips.

Welke maat voedingsbh heb je nodig?

Het Opmeten van Je Maat

Het opmeten van je maat is de eerste stap bij het vinden van de juiste voedingsbh. Volg deze eenvoudige stappen:

  1. Meet je bandmaat: Gebruik een meetlint en meet de omtrek van je borstkas, net onder je borsten. Zorg ervoor dat het meetlint stevig maar niet te strak zit.
  2. Bepaal je cupmaat: Meet de omtrek van je borsten op het volste deel. Trek het meetlint niet te strak aan, maar zorg ervoor dat het goed aansluit.
  3. Gebruik een maattabel: Vergelijk je bandmaat en cupmaat met een maattabel om je juiste voedingsbh-maat te vinden. Houd er rekening mee dat je borsten mogelijk nog verder zullen groeien na de bevalling, dus kies een maat die wat extra ruimte biedt.

Passen en Aanpassen

Het is belangrijk om voedingsbh’s te passen voordat je ze koopt. Elke merk en model kan verschillen in pasvorm, dus het is de moeite waard om verschillende stijlen uit te proberen. Let op de volgende punten tijdens het passen:

  1. Bandjes: De bandjes moeten comfortabel op je schouders liggen en niet in je huid snijden. Verstelbare bandjes zijn ideaal om de bh aan te passen aan je lichaam.
  2. Cups: De cups moeten voldoende ruimte bieden voor je borsten zonder dat ze eruit puilen. Er mag geen gat of lege ruimte zijn tussen de cups en je borsten.
  3. Sluiting: De sluiting aan de achterkant moet goed vastzitten op het meest losse haakje. Dit geeft je de mogelijkheid om de bh strakker te maken naarmate je borsten kleiner worden na de bevalling.

Veranderingen in Borstomvang

Tijdens de borstvoedingsperiode kunnen je borsten in omvang veranderen. Het is normaal dat je borsten groter worden wanneer je melkproductie op gang komt en tijdens de voedingen. Daarom is het aan te raden om regelmatig je maat opnieuw op te meten en indien nodig een nieuwe voedingsbh aan te schaffen.

Extra Tips

  • Kies voor een voedingsbh met meerdere haakjes aan de achterkant, zodat je de omvang kunt aanpassen naarmate je lichaam verandert.
  • Zoek naar bh’s met verstelbare bandjes, zodat je ze kunt aanpassen aan je lichaam en de ondersteuning die je nodig hebt.
  • Overweeg naadloze voedingsbh’s die zorgen voor extra comfort en minder zichtbare lijnen onder je kleding.
  • Investeer in een paar goede voedingsbh’s van hoogwaardige materialen die lang meegaan en je de juiste ondersteuning bieden.

Het vinden van de juiste maat voedingsbh is van groot belang voor comfort en ondersteuning tijdens de borstvoedingsperiode. Door je maat op te meten, bh’s te passen en rekening te houden met veranderingen in je borstomvang, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte voedingsbh vindt. Met een goed passende bh kun je vol vertrouwen en gemak je baby voeden, terwijl je comfortabel blijft. Investeer in jezelf en geniet van deze bijzondere tijd met je kleintje.

Bekijk hier ons assortiment voedingsbh’s in verschillende maten